1 Aralık 2010 Çarşamba

yemek-tarifleri

Höşmerim Tatlısı Tarifi, Hoşmerim Nasıl Yapılır

Malzemeler:
½ kg tuzsuz taze peynir,
1/2 paket margarin,
½ kg şeker,
1 bardak un.

Yapılışı:
Peynir ateş üzerinde karıştırılarak sarartılır. Un, yağ, şeker karıştırılarak 15-20 dakika kadar pişirilir sararınca indirilir. Kaşık kaşık servis yapılır.



slak Kek, Islak Kekin Tarifi, Kolay Islak Kek Tarifi



slak Kek, Islak Kekin Tarifi, Kolay Islak Kek Tarifi, Islak Kek Nasıl Yapılır, Kolay Islak Kekin Yapılışı, Islak Kek Yapmak İstiyorum
Malzemeler
 3 Yumurta
1 Buçuk Su Bardağı Şeker
1 Buçuk Su Bardağı Yağ
1 Paket Vanilya
2 Paket Kabartma Tozu
2 Su Bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Kakao
Aldığı Kadar Un

Su Böreği Tarifi, Su Böreği Nasıl Yapılır, Su Böreğinin Yapılışı


Su Böreği Tarifi, Su Böreği Nasıl Yapılır, Su Böreğinin Yapılışı

İçindekiler                           Ölçü                                      Miktar
Un                                          5 ¼ su bardağı                    575 gram
Tuz                                         4 2/3 yemek kaşığı             56 gram
Yumurta                                3 adet                                    150 gram
Su                                          15 ½ su bardağı                 3100 gram
Tereyağı                               1 su bardağı                        200 gram
Beyaz peynir                        -                                              200 gram
Maydonoz                             1 ½ demet                            90 gram
Kaşar Peyniri                       5 yemek kaşığı                    50 gram
Süt                                         1/3 su bardağı                     65 gram

Yapılışı:
Unu geniş bir kaba eleyiniz, 2/3 su bardağı ayırarak kalan una 1 1/2 yemek kaşığı tuz ilave ediniz. Unun ortasını açarak yumurtaları kırınız, 1/2 su bardağı suyu azar azar ekleyerek katı bir hamur haline gelinceye kadar 7-8 dakika yoğurduktan sonra, biri biraz büyük olmak üzere altı parçaya bölünüz. Bölünen parçaların üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendiriniz. Yıkanmış maydanozları ince ince kıydıktan sonra, beyaz peynir, kaşar peyniri ve sütü karıştırınız. 1 1/2 yemek kaşığı yağı eriterek tepsiyi yağlayınız. Büyük hamur parçasını yarım milimetre kalınlıkta tepsinin boyutlarından biraz büyük açıp tepsiye yerleştiriniz. Hamur parçalarının dördünü 1 milimetre kalınlıkta açarak bez üzerine yayarak havalandırınız. İlk açılan yufkadan başlayarak her yufkayı dokuz parçaya kesiniz. Tencereye kalan su ve tuzu koyup kaynatınız. Bu suda her defasında beş parça yufkayı 2-3 dakika pişiriniz, daha sonra ayrı bir tenceredeki soğuk suya atınız. 1-2 dakika bekletip delikli süzgeçe alınız ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde tepsiye yayınız. Her kata alt yufkadan başlayarak 1 1/2 yemek kaşığı yağ gezdirerek peynirli içten serpiniz. Son hamur parçasını yarım milimetre kalınlıkta açarak üzerine yayınız ve tepsiden taşan kısımlarını kesiniz, kalan yağı sürünüz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 50 dakika pişiriniz.

Besin Değerleri (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji   (242 kalori)
Protein    7 gram
Yağ    12.7 gram
Karbonhidrat    24.3 gram
Porsiyon Miktarı    15










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder