Höşmerim Tatlısı Tarifi, Hoşmerim Nasıl Yapılır
Malzemeler:
½ kg tuzsuz taze peynir,
1/2 paket margarin,
½ kg şeker,
1 bardak un.
Yapılışı:
Peynir ateş üzerinde karıştırılarak sarartılır. Un, yağ, şeker karıştırılarak 15-20 dakika kadar pişirilir sararınca indirilir. Kaşık kaşık servis yapılır.
slak Kek, Islak Kekin Tarifi, Kolay Islak Kek Tarifi
slak Kek, Islak Kekin Tarifi, Kolay Islak Kek Tarifi, Islak Kek Nasıl Yapılır, Kolay Islak Kekin Yapılışı, Islak Kek Yapmak İstiyorum
Malzemeler
1 Buçuk Su Bardağı Şeker
1 Buçuk Su Bardağı Yağ
1 Paket Vanilya
2 Paket Kabartma Tozu
2 Su Bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Kakao
Aldığı Kadar Un
Su Böreği Tarifi, Su Böreği Nasıl Yapılır, Su Böreğinin Yapılışı
Su Böreği Tarifi, Su Böreği Nasıl Yapılır, Su Böreğinin Yapılışı
İçindekiler Ölçü Miktar
Un 5 ¼ su bardağı 575 gram
Tuz 4 2/3 yemek kaşığı 56 gram
Yumurta 3 adet 150 gram
Su 15 ½ su bardağı 3100 gram
Tereyağı 1 su bardağı 200 gram
Beyaz peynir - 200 gram
Maydonoz 1 ½ demet 90 gram
Kaşar Peyniri 5 yemek kaşığı 50 gram
Süt 1/3 su bardağı 65 gram
Yapılışı:
Unu geniş bir kaba eleyiniz, 2/3 su bardağı ayırarak kalan una 1 1/2 yemek kaşığı tuz ilave ediniz. Unun ortasını açarak yumurtaları kırınız, 1/2 su bardağı suyu azar azar ekleyerek katı bir hamur haline gelinceye kadar 7-8 dakika yoğurduktan sonra, biri biraz büyük olmak üzere altı parçaya bölünüz. Bölünen parçaların üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendiriniz. Yıkanmış maydanozları ince ince kıydıktan sonra, beyaz peynir, kaşar peyniri ve sütü karıştırınız. 1 1/2 yemek kaşığı yağı eriterek tepsiyi yağlayınız. Büyük hamur parçasını yarım milimetre kalınlıkta tepsinin boyutlarından biraz büyük açıp tepsiye yerleştiriniz. Hamur parçalarının dördünü 1 milimetre kalınlıkta açarak bez üzerine yayarak havalandırınız. İlk açılan yufkadan başlayarak her yufkayı dokuz parçaya kesiniz. Tencereye kalan su ve tuzu koyup kaynatınız. Bu suda her defasında beş parça yufkayı 2-3 dakika pişiriniz, daha sonra ayrı bir tenceredeki soğuk suya atınız. 1-2 dakika bekletip delikli süzgeçe alınız ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde tepsiye yayınız. Her kata alt yufkadan başlayarak 1 1/2 yemek kaşığı yağ gezdirerek peynirli içten serpiniz. Son hamur parçasını yarım milimetre kalınlıkta açarak üzerine yayınız ve tepsiden taşan kısımlarını kesiniz, kalan yağı sürünüz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 50 dakika pişiriniz.
Besin Değerleri (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji (242 kalori)
Protein 7 gram
Yağ 12.7 gram
Karbonhidrat 24.3 gram
Porsiyon Miktarı 15
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder