30 Kasım 2010 Salı

cepte msn

Taksim Bombacısının Fotoğrafı
31 Ekim Günü Taksim meydanında canlı bomba olarak kendini infilak eden teröristin Msnindir.Org ayrıcalığı ile siz kullanıcılarımıza kandilde çekilen resimi sunmaktayız.
Taksim Meydanı’nda pazar günü meydana gelen ve 15′i polis 32 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba Vedat Acar’ın Kandil’de eğitim aldığı öğrenildi.
Behçet hastası olan Acar’ın 2006 yılında Kandil Dağı’nda çektirdiği bir fotoğraf evde yapılan aramada ele geçirildi.
Canlı Bombanın Ailesinin Evinde Hareketlilik
Taksim’de 17’si Polis 32 Kişinin Yaralanmasına Neden Olan Bombalı Saldırıyı Düzenleyen Canlı Bomba Vedat Uçar’ın Ailesinin Oturduğu Bağcılar’daki Evde Hareketlilik Yaşandı.
Devamı »
Eki24
Evet sayın kullanıcılarımız. Kpss tarihi bu gece itibari ile msnindir.org yöneticileri tarafından 28 KASIM 2010 Tarihinde yapılıcağı duyuldu. Resmi sitede sınav tarih bölümünden onaylı olan bu haber KPSS’yi bekliyen ögrencileri için sevindirici. Son zamanlarda Çalınan sorular nedeniyle bir süre sınav yapılmıcağını açıklayan YÖK kurulu bu gelişme ile yeni yapılandırmayı ön plana koymayı hedefliyor. Msnindir.Org yöneticileri olarak sizleri haberdar etmek bizim için onur verici olmakta. Teşekkürler
Msnindir.Org Yönetim Kurulu Başkanı:
İBRAHİM ÖZSOY
Anahtar kelimeler; KPSS SINAV TARİHİ BELLİ OLDU, kpss sınav tarihi, kpss soruları,kpss ne zaman, kpss soruları, kpss sınav sonuçları
Eyl14
Genius, masasüstü bilgisayarlarla kullanıma uygun yeni SW-2,1 355′i tanıttı.
Genius, oyunlarınız, müzik, filmler ve diğer uygulamalarınızda size net, canlı ve ahenkli bir ses deneyimi yaşatmak için masaüstü bilgisayarlara özel 2.1 kanal stereo hoparlör sistemleri serisine SW-2,1 355’i ekledi.
10 watt gücündeki 3 parçalı hoparlör sistemi, uygun bir fiyata kaliteli stereo ses ve güçlü bir bass sunarak bilgisayar, MP3 çalar, CD çalar ve diğer ses aygıtlarınızdan aldığınız performansı iyileştiren iki kompakt uydu hoparlör ve dayanıklı bir ahşap subwooferden oluşuyor.
4” sürücüsü ile ahşap subwoofer, bozulma olmadan kesintisiz ses sağlarken bass düzeyi kontrolleri sesi kişisel tercihinize göre ayarlamanıza imkân veriyor.
Şub22
Sony Ericsson CEO’su gerçekleştirdiği basın toplantısında Google’ dair ilginç iddialar ortaya attı.
Sony Ericsson yepyeni akıllı telefonları ile Mobile World Congress’in en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başarmıştı. 2009 yılını da oldukça başarılı akıllı telefonları piyasaya sürerek kapan Sony Ericsson’un CEO’su Bert Nordberg, Google hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı.
Nexus One ile ilk akıllı telefonunu duyuran Google, cihazın üretim aşamasında Tayvnalı üretici HTC’yi seçmişti. İki firma arasındaki Android ile başlayan yakın ilişkilerin ardından gelen bu hareketi kimse yadırgamamıştı. Ancak işin arka yüzünde farklı olayların olduğunu Bert Nordberg açıkladı. Açıklamalara göre Google, kendi markasını taşıyan akıllı telefonunu üretmek için ilk olarak Sony Ericsson’un kapılarını çalmış. Bu teklifi hiç düşünmeden reddettiklerini ifade eden Nordberg, “Sony Ericsson herhangi bir firmanın desteğine ihtiyaç duymaz ve duymayacaktır.” diyerek şirketin tutumunu açık bir dille belirtiyor.
Şub21
Nokia’nın kullanıcılarına sunduğu mobil e-posta hizmeti olan Nokia Messaging sonunda Turkcell ile Türkiye’de kullanılabilir hale geliyor.
Sizlere daha önce Nokia’nın başarılı e-posta hizmetine dair birçok haberi buradan ulaşabileceğiniz yazılarımızda duyurmuştuk. Özellikle Avupa’da birçok mobil operatörü bu hizmet için özel tarifeler ve data planları belirlemiş, kullanıcıların bu hizmetten özgürce faydalanabilmesine olanak tanımıştı.
Ülkemizde de bu hizmeti kullanıcılarına ilk sunan, Nokia ile yakın ilişkiler içersindeki Turkcell oldu. Mobile World Congress’e Vodafone, Defne İletişim gibi şirketler ile birlikte Türkiye’den katılan firmalardan biri olan Turkcell, etkinliğin üçüncü gününde bir basın duyurusu ile kullanıcılarına sunacağı yeni hizmeti duyurdu.
Yapılan açıklamada 2009 yılı ile birlikte Ovi servislerine entegrasyon çalışmalarını başlatan Turkcell’in, Nokia Messaging ile önemli bir adım attığından bahsediliyor. Süreyya Civil tarafından duyurulan servisin, fiyatlandırmasının daha sonra açıklanacağı belirtilirken, Nokia Messaging uygulamasından faydalanmak isteyen abonelerin bu hizmeti paket abonelikler halinde alabileceği belirtildi. Servisin yılın ilk yarısı içersinde kullanıma sunulacağı belirtiliyor.
Eki17
Nokia’nın mobil sosyal ağ olarak nitelendirilebilecek uygulaması Ovi Contacts yeni bir güncelleme ile huzurlarınızda.
Ovi Contacts her ne kadar ülkemizde yoğun olarak kullanılan bir uygulama olmasa da, dünya genelinde oldukça aktif bir kullanıcı kitlesine sahip. Bir mobil sosyal ağ olarak nitelendirebileceğimiz uygulama,Symbian’lı akıllı telefonunuzdaki rehber ile entegre çalışması itibariyle, farklılık yaratmayı başarıyor.
Özellikle Nokia 5800XM için yayınlanan güncelleme ile yeni niteliklere kavuşan yazılım, rehber senkronizasyonunda hem görsel hem de fonksiyonel özelliklere kavuşmuş. Hiç şüphesiz bu yeniliklerin içinde en dikkat çekeni, yeni ekleme isteği esnasında fark ediliyor. Buna göre kişi eklemek istediğinizde yahut bir davet aldığınızda bir açılır pencere açılıyor. Buradan hem kişinin bilgilerini hem de önizleme resmini görebiliyorsunuz.Ayrıca bu önizlemeyi arayan görüntüsü olarak da kullanabilmeniz mümkün.
Herhangi bir paket halinde sunulmayan güncellemeye, uygulamalar altındaki yazılım güncelleme seçeneğinden sahip olabiliyorsunuz.
Eki16
Çok yakında, BlackBerry Storm 2 ilk başta Avrupa’daki ülkelerde satışa sunulacak. İlk Storm’a göre bu model, çok daha başarılı bulunuyor.
BlackBerry üretimini yapan Research In Motion, geçtiğimiz yıl satışa sunmuş olduğu BlackBerry Storm modelinin ikincisini Storm 2 olarak Vodafone ile satışa sunuyor.
Önceki model ile aynı dokunmatik ekrana ve işlemciye sahip olan ancak yeni WiFi kapasitesi ve diğer yenilikleri ile önceki Storm modelinden farklılık gösteriyor. Firma tarafından yapılan açıklamada, BlackBerry Storm 2, öncelikli olarak Avrupa’daki ülkelerde Vodafone aracılığı ile satışa sunulacak. Ancak aygıtın ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili net bir tarih bilgisi verilmiyor. Tahminlere göre, mağazaların hazırlanmasından sonra ve satış elemanlarının Storm 2 ile ilgili yeterli eğitimi almasından sonra satışa sunulacağı düşünülüyor.
Storm 2′nin teknik özelliklerinden bahsedecek olursak, aygıtın yüzlerce donanım ve yazılım yenilikleri bulunuyor. Dokunmatik klavyesi, önceki modele göre daha kolay bir kullanıma sahip olacak. Ekranın herhangi bir yerine dokunulduğunda aynı şekilde hassasiyet gösterecek.
Storm 2′nin 3.25 inch ekran büyüklüğü, 360 x 480 yüksek çözünürlüğe sahip ekranı, 256 MB flash hafızası ve 2 GB’lık hafıza depolaması bulunuyor.
Kullandığı network’e bağlı olarak konuşma ve bekleme süresi olarak farklı teknolojik özellikler gösteriyor, BlackBerry OS 5 ile çalışıyor. Ağırlığı 160 gr olan Storm 2′nin 3.2 MP’lık kamerasında flash, otomatik odaklanma, 2x dijital zoom bulunuyor. Cihazın üzerinde video kayıt özelliği bulunuyor ve 802.11 b/g WiFi standardını destekliyor.
Storm 2′de bilgisayarlar ve Mac için BlackBerry Desktop Manager bulunuyor ve iTunes ile Windows Media Player ile senkronize olabiliyor. Bluetooth 2.1 destekleyen aygıt üzerinde kurulu GPS bulunuyor.
Geçtiğimiz yıl ilk satışa sunulduğunda, bazı ağır eleştirilere maruz kalan BlackBerry Storm, bu hatalarından öğrenmiş olacak ki, yeni çıkaracağı Storm 2 modeli ile ilgili henüz olumsuz bir eleştiri yapılmadı ve gelişmenin memnun edici olduğu belirtildi. Ancak bazı görüşlere göre, tüm bu gelişmelere rağmen, halen piyasada bulunan diğer rakip dokunmatik ekran ürünlere göre çok başarılı bulunmuyor.
Eki30
Cepte MSN Rekor Kırıyor
Turkcell’in Windows Live Messenger’ı ile Türkiye cepte MSN’de dünya 3.’sü oldu.
Microsoft’un dünyanın en popüler anında mesajlaşma yazılımı Windows Live Messenger’ın kullanımında Türkiye dünya sıralamasında 3’ncülüğe yerleşti. Geçtiğimiz yıl 19 Kasım’da Turkcell ve Microsoft işbirliğiyle kullanıma açılan Windows Live Messenger hizmeti, 3 aylık zamanda 1.1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder